Kerstmarkt in Duitsland, dichtbij huis: Osnabrück

Wil je dit jaar naar een leuke kerstmarkt in Duitsland, maar wil je geen uren rijden? Dat hoeft ook niet. De kerstmarkt in Osnabrück is al jarenlang ontzettend populair. En terecht. Osnabrück is het hele jaar door al een knusse bestemming voor een stedentrip en in november en december kun je op de kerstmarkt in Osnabrück echt genieten. Bekijk alle tips.

Kerstmarkt in Osnabrück | Mooistestedentrips.nl

Osnabrück ligt op nog geen uurtje rijden van de Nederlandse grens, en ook met de trein ben je er in een mum van tijd. Dus als je deze kerstperiode een kerstmarkt in Duitsland dichtbij huis wilt bezoeken, dan is Osnabrück een goede keuze. De mooie straten van het historische centrum zijn in november en december prachtig verlicht en je kunt bij de vele kraampjes terecht voor glühwein, wat lekkers te eten en natuurlijk leuke kerstcadeautjes. Maar er is nog meer te beleven in Osnabrück in de kerstperiode.

Kerstmarkt in Osnabrück

De kerstmarkt in Osnabrück is één van de oudste historische kerstmarkten in Duitsland. Zodra je het centrum in wandelt, word je er meteen ingezogen. Je vindt tientallen kraampjes, mooie oude draaimolens en een reusachtige speeldoos voor het raadhuis en de Mariakerk, maar ook bij de Dom en Johanniskerk vind je gezellige kerstmarkten. Je kunt bij één van de vele kraampjes glühwein kopen, een zakje lekkere geroosterde amandelen of ‘käsegriller’.

Kerstmarkt in Duitsland, dichtbij huis: Osnabrück (foto met dank aan Heese) | Mooistestedentrips.nl

Kerstmarkt in Osnabrück, bekijk de tips (foto met dank aan: Viertel) | Mooistestedentrips.nl

Schaatsen op het Ledenhof

Zet tijdens je bezoek aan Osnabrück ook koers naar het Ledenhof, want vanaf half november tot het einde van het jaar kun je hier schaatsen op de overdekte schaatsbaan. De baan is omringd door stalletjes met eten en drinken en knusse alpenhutjes. Daarnaast is er ’s avonds regelmatig een programma vol entertainment. Ook leuk: schaatsen op de baan is helemaal schaatsen, alleen voor het huren van schaatsen moet je betalen.

Wintersprookje in de Zoo van Osnabrück

De dierentuin van Osnabrück is sowieso een leuke bezienswaardigheid tijdens een stedentrip Osnabrück, maar tijdens de wintermaanden wordt de Zoo helemaal in winterse sferen gehuld, met een overdekt winterdorp om even op te warmen, een historische draaimolen, een schaatsbaan en heel veel kraampjes waar je lekker kunt eten en drinken.

Stedentrip Osnabrück: 3 leuke bezienswaardigheden

Wil je tijdens je bezoek aan Osnabrück nog wel even wat meer zien dan alleen de kerstmarkt? Geen probleem, want Osnabrück heeft veel leuke bezienswaardigheden. Wat mij betreft mag je deze 3 niet missen.

Bezienswaardigheden Osnabrück: Felix Nussbaum Haus | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden Osnabrück: Marienkirche | Mooistestedentrips.nl

 • Felix Nussbaum Haus
  Een echte aanrader als je in Osnabrück bent. Felix Nussbaum werd in Osnabrück geboren, liet zich inspireren door onder andere Van Gogh en maakte de meest schitterende werken, voordat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog werd opgepakt en niet terugkeerde uit Auschwitz. In het bijzondere museum zie je 200 werken van Nussbaum. 
 • Marienkirche
  Als je toch gühwein staat te drinken op de Rathausplatz kun je net zo goed even de Marienkirche inschieten en de toren beklimmen. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht op de stad en omgeving.
 • L&T Markthalle
  Even opwarmen? Loop even langs deze markthal. De locals komen er graag boodschappen doen en bestellen er wat lekkers. Het is een prima plek voor zowel ontbijt als lunch.

Benieuwd naar meer bezienswaardigheden in Osnabrück? Lees mijn artikel Een weekend in Osnabrück.

Plan een stedentrip Osnabrück tijdens de kerstmarkt

Meer kerstmarkten in Duitsland op Mooistestedentrips.nl

 • Nog een kerstmarkt in Duitsland dichtbij huis bezoeken? Dan is de kerstmarkt in Düsseldorf ook een leuk idee. Verspreid over de hele stad vind je er de meest gezellige kerstmarkten en wandelend van kerstmarkt van kerstmarkt leer je meteen de stad wat beter kennen.
 • Een keer naar een bijzondere stad in Duitsland om de kerstmarkt te bezoeken? Ik bezocht de kerstmarkt in Hannover en ben razend enthousiast over deze stad. Door de hele stad vind je kerstmarkten met allemaal een ander thema. Zo vind je er kerstmarkten met een Fins, Middeleeuws en bos-thema.
 • Eén van de meest populaire kerstmarkten in Duitsland voor Nederlanders: de kerstmarkt in Trier. Niet zo gek ook, want het wonderschone Trier wordt in de kerstperiode alleen maar gezelliger.

Tags: Osnabruck

Door het plaatsen en het verzenden van een comment gaat u akkoord met de Privacy Voorwaarden.

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. Deze site gebruikt cookies om uw bezoek nog beter te maken.